Temos
Teotard
Vaistinis preparatas: Teotard
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Teotard 200 mg pailginto atpalaidavimo kietos kapsulės

Teotard 350 mg pailginto atpalaidavimo kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kapsulėje yra 200 mg arba 350 mg modifikuotai atpalaiduojamo (pailginto atpalaidavimo) teofilino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Pailginto atpalaidavimo kieta kapsulė

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Visų rūšių bronchinei astmai gydyti (suaugusiems ir vaikams).

Lėtinėmis obstrukcinėmis plaučių ligomis sergančių pacientų kvėpavimo takų obstrukcijai gydyti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Teotard dozė parenkama atsižvelgiant į paciento amžių ir poreikį. Ją visada apskaičiuoja gydytojas, atsižvelgdamas į idealiąją kūno masę, kadangi į riebalus šio vaisto nepatenka.

Įprastinės teofilino dozės:

suaugusiesiems ir daugiau kaip 40 kg sveriantiems paaugliams – po 350 mg 2 kartus per parą;

vyresniems kaip 6 metų ir sveriantiems daugiau kaip 20 kg vaikams, paaugliams bei labai liesiems suaugusiems žmonėms – po 200 mg 2 kartus per parą.

Pacientams, sergantiems naktine bronchine astma arba miego metu atsirandančiais kvėpavimo sutrikimais, galima gerti Teotard 1 kartą per parą, prieš miegą. Vidutiniškai jiems pakanka 500700 mg dozės. Paaugliams ir rūkoriams viena dozė gali skirtis nuo kitos: vakare gali būti skiriama didesnė, rytą – mažesnė.

Trečiąją gydymo dieną reikėtų įvertinti teofilino gydomąjį poveikį ir jo toleravimą. Jei gydomasis poveikis geras, toliau vartojama tokia pati dozė, jei nepakankamas – padidinama. Pasireiškus nepageidaujamam poveikiui, dozę reikėtų sumažinti.

Teofilino dozė koreguojama atsižvelgiant į klinikinį poveikį, vaisto koncentraciją serume ir galimus nepageidaujamus poveikius. Pageidaujama gydomoji teofilino koncentracija serume – 55110 (mol/l (1020 mg/l).

Teofilino koncentracija serume tiriama laboratorijoje. Jei pacientas vartoja Teotard 2 kartus per parą, tiksli teofilino koncentracija serume nustatoma paėmus kraujo 4 val. po rytinės dozės, o jei 1 kartą per parą – 12 val. po vakarinės dozės.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai, arba ksantinams ( pvz., kofeinui, teobrominui ar pentoksifilinui).

Neseniai persirgtas miokardo infarktas.

Ūminė tachiaritmija.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientą reikėtų perspėti, kad kartu su Teotard nerekomenduojama vartoti daug gėrimų ar maisto produktų, kurių sudėtyje yra metilksantinų (kavos, arbatos, kakavos, šokolado, koka kolos ir panašių gėrimų).

Teotard skiriama labai atsargiai ir tik neabejotinai būtinais atvejais, kai yra nestabili krūtinės angina, širdies liga ir tachiaritmijos pavojus, labai padidėjęs kraujospūdis, hipertrofinė obstrukcinė kardiomiopatija, epilepsija, sutrikusi inkstų arba kepenų funkcija, porfirija, pepsinė opa, taip pat anksčiau sirgusiems pepsine opa ir vyresniems kaip 60 metų pacientams.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos