Temos
UROSTAD
Vaistinis preparatas: UROSTAD
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

UROSTAD 0,4 mg modifikuoto atpalaidavimo kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje modifikuoto atpalaidavimo kietoje kapsulėje yra 0,4 mg tamsulozino hidrochlorido.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Modifikuoto atpalaidavimo kieta kapsulė.

Oranžinės ir alyvų žalios spalvos kapsulės su juodu užrašu “TSL 0,4” ir juoda juostele abiejuose galuose. Kapsulėje yra baltų ar balkšvų granulių.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gerybinės prostatos hiperplazijos (GPH) sukeltų apatinių šlapimo takų simptomų (AŠTS) gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gerti 1 kapsulę per parą, po pusryčių arba po pirmojo pavalgymo. Kapsulę reikia nuryti visą, užgeriant stikline vandens, stovint arba sėdint (gulint gerti negalima). Kapsulės negalima kramtyti ar ardyti, kadangi dėl to gali pakisti veikliosios medžiagos atpalaidavimas.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas tamsulozinui, įskaitant vaistinio preparato sukeltą angioneurozinę edemą, arba bet kuriai šio vaistinio preparato pagalbinei medžiagai.

Anksčiau pasireiškusi ortostatinė hipotenzija.

Sunkus kepenų funkcijos nepakankamumas.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vartojant tamsuloziną, gali sumažėti kraujospūdis ir dėl to retais atvejais pacientas gali nualpti. Pajutęs pirmuosius ortostatinės hipotenzijos simptomus (galvos svaigimą, silpnumą), pacientas turėtų pasėdėti arba pagulėti, kol jie praeis.

Prieš skiriant tamsuloziną, reikia patikrinti, ar pacientas neserga kita liga, galinčia sukelti panašių kaip gerybinė prostatos hiperplazija simptomų, t.y. ištirti prostatą per tiesiąją žarną ir prireikus PSA koncentraciją. Vėliau šie tyrimai turi būti reguliariai kartojami.

Tyrimai sunkiu inkstų funkcijos sutrikimu (kreatinino klirensas mažesnis kaip 10 ml/min.) sergantiems ligoniams neatlikti, taigi juos gydyti šiuo vaistiniu preparatu reikia atsargiai.

Pavartojus tamsulozino, kartais nustatyta angioneurozinė edema. Reikia nedelsiant nutraukti vaistinio preparato vartojimą ir stebėti pacientą, kol edema išnyks. Vėl skirti tamsulozino draudžiama.

Kai kuriems tamsuloziną vartojantiems arba anksčiau vartojusiems pacientams kataraktos operacijos metu nustatytas operacinis suglebusios rainelės sindromas (angl. Intraoperative Floppy Iris Sindrome (IFIS), susiaurėjusio vyzdžio sindromo variantas). Dėl IFIS gali būti dažnesnės su procedūra susijusios komplikacijos operacijos metu. Ligonius, kuriems numatyta kataraktos operacija, pradėti gydyti tamsulozinu nerekomenduojama.

Manoma, nors ir neįrodyta, kad reikia nutraukti tamsulozino vartojimą 12 savaites prieš kataraktos operaciją, bet gydymo nutraukimo prieš kataraktos operaciją nauda ir trukmė nenustatyta.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos