Temos
Vasilip
Vaistinis preparatas: Vasilip
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Vasilip 10 mg plėvele dengtos tabletės

Vasilip 20 mg plėvele dengtos tabletės

Vasilip 40 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 10 mg, 20 mg arba 40 mg simvastatino.

Pagalbinė medžiaga: laktozės monohidratas.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

10 mg plėvele dengtos tabletės yra apvalios, truputį išgaubtos, baltos.

20 mg plėvele dengtos tabletės yra apvalios, truputį išgaubtos, baltos.

40 mg plėvele dengtos tabletės yra apvalios, truputį išgaubtos, baltos, su vagele vienoje pusėje.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Hipercholesterolemijos gydymas

Papildomas pirminės hipercholesterolemijos ar mišriosios dislipidemijos gydymas kartu su dieta, kai vien dietos ar kitokio nefarmakologinio gydymo (pvz., fizinio aktyvumo ar kūno svorio mažinimo) nepakanka.

Papildomas homozigotinės šeiminės hipercholesterolemijos gydymas kartu su dieta ar kitokiu lipidų koncentraciją mažinančiu gydymu (pvz., MTL afereze), jei vien minėtų priemonių nepakanka.

Širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų profilaktika

Sergamumo širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis bei mirštamumo nuo jų mažinimas (simvastatino skiriant kaip papildomos priemonės kartu su kitų rizikos veiksnių šalinimu bei kitokia širdį apsaugančia terapija) pacientams, sergantiems aterosklerozine širdies ir kraujagyslių sistemos liga ar cukriniu diabetu (cholesterolio kiekis kraujyje gali būti normalus arba padidėjęs) (žr. 5.1 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Paros dozė yra 5  80 mg. Ji išgeriama iš karto vakare. Jei reikia, dozė keičiama ne dažniau kaip kas 4 savaites. Didžiausia paros dozė yra 80 mg. Ji išgeriama iš karto vakare. 80 mg paros dozė rekomenduojama tik pacientams, kuriems yra sunki hipercholesterolemija ir didelis širdies ir kraujagyslių sistemos komplikacijų pavojus.

Hipercholesterolemija. Pacientas turi laikytis įprastinės cholesterolio kiekį kraujyje mažinančios dietos. Jos būtina laikytis ir gydymosi simvastatinu metu. Įprastinė pradinė paros dozė yra 10  20 mg. Ji išgeriama iš karto vakare. Pacientams, kuriems MTL cholesterolio koncentraciją reikia smarkiai sumažinti (daugiau kaip 45 %), gali pradėti vartoti 20  40 mg paros dozę (ji išgeriama iš karto vakare). Jei reikia, dozė koreguojama taip, kaip nurodyta aukščiau.

Homozigotinė šeiminė hipercholesterolemija

Atsižvelgiant į kontroliuoto klinikinio tyrimo rezultatus, rekomenduojama vartoti 40 mg simvastatino paros dozę (ji visa išgeriama vakare) arba 80 mg paros dozę (ji išgeriama per 3 kartus: 20 mg ryte, 20 mg per pietus ir 40 mg vakare). Simvastatino vartojama tik kartu su kitokiu lipidų kiekį mažinančiu gydymu (pvz., MTL afereze) arba jei minėtas gydymas negalimas.

Širdies ir kraujagyslių sistemos ligų profilaktika

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos