Temos
Pusė vonios tulžiai

Puslapis: 3

Pastorius Kneipas savo pacientams rekomenduodavo seną namų priemonę — ridikų sultis! Ridikuose esančios veikliosios medžiagos ne tik neleidžia užkietėti viduriams, bet ir ramina bet kokį uždegimą tulžies srityje.

Geriausia gerti tik ką išspaustas sultis, kurias galite pasigaminti ir iš juodųjų, ir iš baltųjų ridikų. Juodųjų ridikų sultys bus aštresnės. Sultys ruošiamos paprastai: nulupkite ridiką, supjaustykite gabaliukais ir dėkite į sulčiaspaudę. Jei neturite jos, galima panaudoti mikserį, tik po to reikia per marlę rankomis išspausti sultis. Sultis reikia gerti 68 savaites. Gydymo kursą pradėkite nuo pusės puodelio per dieną. Per pirmąsias tris savaites padidinkite dienos dozę iki dviejų pilnų puodelių. Per antrąją gydymo kurso dalį (3 savaites) palaipsniui mažinkite dienos dozę iki pusės puodelio. Likusias 14 dienų patartina gerti tris kartus per savaitę po pusę puodelio.

Tokio gydymo rezultatą puikiai parodo rentgeno nuotraukos: jose matyti, kaip ridiko sultis geriančio paciento tulžies pūslė susitraukia. Ridiko sultyse esančios veikliosios medžiagos suaktyvina tulžies gamybą ir gerina riebalų virškinimą.

Liaudies medicinoje rasime puikių receptų akmenims suminkštinti ir ištirpdyti. Štai vienas jų: valgomasis šaukštas krienų sumaišomas su valgomuoju šaukštu acto ir valgomuoju šaukštu medaus. Tokią košelę reikia valgyti tuščiu skrandžiu vieną kartą kasdien.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos