Temos
Ramunėlė padeda įveikti daug ligų

Puslapis: 4

Gydantis ramunėlių arbata ilgesnį laiką, galima išgydyti net skrandžio opas. Kai kurios ramunėlėse esančios medžiagos turi pilvo pūtimą mažinantį poveikį, ją galima gerti ir tuomet, kai reikia nuslopinti žarnyno spazmus. Dėl savo švelnaus, malonaus skonio ir pašalinio poveikio neturinčių savybių ši arbata yra viena pačių nuostabiausių vaikų mitybos priemonių. Kai vaikams dėl žarnyne susikaupusių dujų ima "skaudėti pilvą", ši arbatėlė padeda akimirksniu. Kadangi ramunėlių arbata turi dar ir lengvai raminantį poveikį, tai ją sėkmingai galima duoti ir tiems vaikučiams, kurie blogai užmiega. Garų vonelė su ramunėlėmis ne tik gydo įkyrų kosulį, bet kaip kosmetinė priemonė rekomenduojama nelygiai veido odai gydyti. Imkite dvi saujas džiovintų ramunėlių ir dvi šakeles šviežių petražolių. Petražoles susmulkinkite, sumaišykite su ramunėlėmis ir, subėrę į platų indą, užplikinkite verdančiu vandeniu.

Kylantys karšti garai prisotinti aukštos kokybės eteriniais aliejais. Kuo daugiau garų iš vonelės pasieks jūsų veido odą, tuo bus geriau. Todėl procedūros metu uždenkite galvą dideliu rankšluosčiu. Veido poros greitai atsidaro ir nuo kaktos ima lašėti prakaitas. Taip ir turi būti: prakaitas išplukdo iš porų visus nešvarumus ir tuo pačiu pašalina negyvas, suragėjusias ląsteles. Kai vanduo ataušta ir jau nebekyla garai, nusausinkite veidą minkšta popierine servetėle.

Ramunėlės ir petražolės mišinys turi ir daugiau gerų savybių: jis gerina kraujotaką, kartu ramina odos nervus, stabdo uždegimus ir turi antibakterinių savybių.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos