Temos
Ramybės savitaiga


Toliau aprašyti atvejai iš mano praktikos įtikins, kiek daug yra situacijų, kuriose autogeninė treniruotė yra tikra ir patikima pagalbininkė kasdieniame gyvenime. Tai turėtų teikti drąsos įveikiant didelius sunkumus bei klaidingas nuostatas, ir vien savo jėgomis.

Erika, „paprasta namų šeimininkė", kaip ji pati apie save pasakė, nuolat kentėjo nuo kasdienės įtampos ir dėl to atsirandančio nesusivaldymo. „Aš darau labai daug klaidų, auklėdama savo keturis vaikus, nes dažnai staiga įsikarščiuoju ir nesuvaldau rankų, o paskui ir visai nežinau ką daranti." Šeimyninis gyvenimas irgi nebuvo harmoningas, nes moteriškei stigo kantrybės. Gydėsi raminamais vaistais, kuriuos skirdavo gydytojas, ir kurį laiką jausdavosi geriau. „Tada aš pasidarydavau ne tokia dirgli ir geriau miegodavau, bet vos tik nustodavau vartoti tabletes, vėl viskas grįždavo į senas vėžes."

Vegetacinė distonija — tokia buvo jos diagnozė. Gydytojas jai paskyrė autogeninę treniruotę grupėje. Ji bijojo įprasti vartoti vaistus, norėjo pati paveikti save, kad taptų ramesnė. Įvyko tai, ko ji iš pradžių nesitikėjo: labai greitai išmoko koncentruota savitaiga pasiekti ramybės būseną. Paprastai „užsiplieksdavusi" iš karto, raudonuodavusi ir baldavusi iš pykčio, Erika išmoko „išsijungti" — pereiti į ramybės būseną, o tai ir yra autogeninės treniruotės pagrindas bei akivaizdi parama sau. Įsivaizduojame ramybę, vidujai nusiteikiame rimčiai.

„Aš visiškai ramus" — tokia yra koncentruota savitaiga ramybės būsenai pasiekti.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos