Temos
Reumatas

Puslapis: 3

2. Sergant reumatu reikia pirtyje gerai iškaitinti visą kūną, paskui skaudančias vietas ištrinti tepalu, pagamintu iš lydytų kiaulienos taukų ir druskos. Po to nusiplauti karštu vandeniu. Tik reikia labai saugotis peršalimo. Tai pakartojus keletą kartų, galima išsigydyti net nuo labai sunkaus, įsisenėjusio reumato.

3. Sėlenų vonios.

4. Šviežių beržų lapų vonios.

Po karštų vonių skaudančias vietas patartina patepti švariu degutu, ridiko sunkos ir žibalo mišiniu, tepalu, pagamintu iš beržo pumpurų, beržo lapų arba pušies spyglių. Proporcija tokia: vieną dalį džiovintų pumpurų, lapų arba spyglių sumaišyti su dviem dalimis taukų.

5. Patartina trinti (be vonios) skruzdžių spiritu: du trečdalius butelio pridėti gyvų skruzdžių ir užpilti spiritu. Palikti šiek tiek pastovėti.

6. Naudingi įvairių žolių užpilai arba nuovirai:

a) Meškauogės (Arctostaphyllos uvaurisi) šaknų ir lapų nuoviras. Per dieną galima išgerti du tris puodukus; bet kuriam nuovirui arba užpilui imama arbatinis šaukštelis stiklinei verdančio vandens.

b) Bruknių jaunų ūglių ir lapų užpilas: pridėti trečdalį butelio bruknių ir, pripylus iki viršaus spirito, palaikyti saulėtoje vietoje. Gerti po taurelę du kartus per dieną.

c) Saliero nuoviras: ketvirtį svaro saliero kartu su šaknimi užpilti vandeniu ir virti, kol liks viena stiklinė. Nu- košti ir per dieną su protarpiais išgerti. Taip per keletą dienų galima atsikratyti reumato. Kasdien reikia paruošti šviežią gėrimą ir gerti, kol liga praeis.

č) Alyvos žiedų antpilas su spiritu; gerti kasdien po 10-15 lašų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos