Temos
Rusmenė

Puslapis: 2

pagaminti preparatai (infusum, decoctum) turi sunkiai tirpstančius gliukozidus ir jie veikia žymiai efektyviau. Taip pat veikia ir spiritinės ištraukos (tinctura) ir jos gali sukelti kumuliacijas.

Reikia pažymėti, kad pastaruoju metu mūsų farmacinė pramonė pradėjo daugiau dėmesio kreipti į rudąją rusmenę (Digitalis ferruginea L.). Iš jos žalių lapų gaminamas preparatas „Sukkudifer“.

Tai skystis, kurio 1 ml turi 5—6 varlių veikimo vienetus (VVV). Sis preparatas vartojamas širdies nepakankamumui gydyti. Vienkartinė dozė— 10—15 lašų 2—3 kartus per dieną. Be to, gaminamas preparatas „Satiturani“, tai tabletės, kuriose yra kompleksas gliukozidų. Vienoje tabletėje būna 3,5 VVV. Iš rudosios rusmenės dar gaminamas preparatas „Digalen-neo“. Tai vandeninė ištrauka, apvalyta nuo balastinių medžiagų. Viename ml yra 3 VVV. Sis preparatas pasižymi tuo, kad, priimtas į vidų bei įšvirkštas po oda, greitai veikia širdį. Išleidžiamas ampulėse ir flakonėliuose.

Gana sudėtingas preparatas yra „kardiovalenas“. Į šio preparato sudėtį įeina pilkojo tvertiko žalios žolės sultys, adonizidas, gudobelės ekstraktas, kamfora ir šviežių (nedžiovintų) valerijono šaknų sultys. 1 ml šio preparato turi 45—50 VVV, kuris daugiau vartojamas nuo reumatinių širdies sutrikimų. Vienkartinė dozė — 15—30 lašų du kartus per dieną. Taip pat išleidžiamas preparatas „Lantosid". Jis gaminamas iš plaukuotosios rusmenės (Digitalis lanata) lapų. Vienkartinė dozė — 10—20 lašų 2—3 kartus per dieną.

Tenka pabrėžti, kad visus rusmenių preparatus galima vartoti tiktai gydytojui-terapeutui nurodžius.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos