Temos
Rykštenė: puikus vaistas inkstams


Rykštenės vokiškas pavadinimas "Goldrute" — "auksinė rykštelė" yra labai taiklus: rykštenė, užauganti net iki metro aukščio, iš toli atkreipia keliaujančiųjų dėmesį, mojuodama auksinių žiedų šluotelėmis tarytum burtų lazdele.

Ryški "rykštelė" turi labai tiesų stiebą, kurio apatinė dalis panaši į krūmelį. Rykštenė auga visuose vokiškai kalbančiose šalyse. Ji mėgsta miško pakraščius, sausas miško pieveles bei properšas.

Stiebai yra šiek tiek sumedėję, dėl to jie mažiau tinka gydomosioms arbatoms. Todėl skinkite tik viršutinę augalo dalį. Rykštenė renkama rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Žaliavą suriškite į krūmelius ir džiovinkite pavėsyje (temperatūra neturi viršyti 35 laipsnių karščio!). Džiovintas vaistažoles geriausia laikyti sandariuose ir tamsiuose induose. Laikant ilgiau negu metus, dingsta veikliosios medžiagos ir arbata tampa bevertė; tuomet rykštenės atsargas jūsų vaistinėlėje reikės vėl papildyti.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos