Temos
Širdažolė smarkiai sužadina apetitą.

Puslapis: 3

Pačių surinktus augalus suriškite į mažas puokšteles ir pakabinkite pavėsyje, kad išdžiūtų. Žiedai nepraras savo gražios rausvos spalvos, jei džiovintas vaistažoles susmulkinsite ir sudėsite į popierinius maišelius arba laikysite hermetiškuose induose. Tuomet jūsų vaistinėlė praturtės dar viena patikima ir veiksminga priemone: jei degina rėmuo ir dingo apetitas, kankina dažnas raugėj imas arba pilvo pūtimas, viduriuojate ar užkietėjo viduriai — išgerkite 1-2 puodelius širdažolės arbatos. Vienam puodeliui arbatos reikia 2 arbatinių šaukštelių džiovintų vaistažolių, užplikinkite jas verdančiu vandeniu ir po 10 minučių perkoškite. Vaistas kartus, bet naudingas.

Tačiau veiksmingesnis yra šaltas ekstraktas, nes jame dar geriau išsiskiria karčiosios vaistažolės medžiagos. Vis dėlto ūmiems atvejams galbūt geriau turėti gatavą širdažolės tinktūrą, pirktą vaistinėje —jau 20-30 lašų šios tinktūros jums tikrai padės. Po tojau galite pradėti ruošti savo arbatą: į 1 litrą vandens suberkite 20-30 gramų džiovintų vaistažolių; visa tai palikite nakčiai. Kitą dieną nukoškite, šiek tiek pašildykite, pasaldinkite trupučiu medaus. Vieną puodelį šios arbatos paskirstykite visai dienai ir gerkite nedideliais gurkšneliais.

Sis labai senas vaistas šiandien pritaikomas naujai: nuo dažnai minimo organizmo išsekimo, kuris paskutiniu metu kamuoja labai daug jaunų mergaičių. Net jei pirmame plane yra dvasinės problemos, vis dėlto širdažolės arbata gali palengvinti tas paūmėjusias būsenas, o dažnai sužadinti ir apetitą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos