Temos
Rytų medicina


Makrobiotika — tai ne patyrimu paremta liaudies medicina, tai ne mistinė arba vadinamoji mokslinė ir paliatyvi medicina — tai Rytų filosofijos taikymas kasdieniniame gyvenime.

Makrobiotika — tai dialektinės pažiūros į Visatą praktikavimas, vedantis į laimę per sveikatą. Sis kelias prieinamas visiems — turtingiems ir vargšams, išsilavinusiems ir nemokšoms. Jis paprastas, ir visi, kas nuoširdžiai nori išsivaduoti iš savo fizinių ir dvasinių negalavimų, gali juo eiti kasdien. Milijonai Tolimųjų Rytų žmonių gyveno tūkstantmečius laimingi ir laisvi, laikydamiesi makrobiotikos principų, kuriuos skelbė Lao-Czi, Song-Czi, Konfucijus, Buda, Mahavari, Nagardcuni ir kt. Sie išminčiai pagrindė ir Indijos medicinos mokslą.

Dabar jų mokymas jau pasenęs, nes visa, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Jis apaugo prietarais, mistika ir profesine rutina. Kaip tik dėl to mes ir siūlome naują interpretaciją.

Ar jūs kada nors susimąstėte, kodėl Vakaruose tiek daug didelių ligoninių ir sanatorijų, tiek įvairiausių vaistų, tiek fizinių ir psichinių ligų? Kodėl tiek daug kalėjimų, policininkų ir kariškių?

Atsakymas paprastas: mes visi sergame fizinėmis ir dvasinėmis ligomis, kurių priežasčių matyti neleidžia mūsų išsilavinimas. Išsilavinimas neugdo mūsų sugebėjimų būti laisvais ir laimingais, atvirkščiai — jis daro mus techniškus, t. y. iracionalius, žiaurius, paviršutiniškus, kupinus vergiško pavydo.

Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos