Temos
Rytų medicina

Puslapis: 2

Laimė ir nelaimė, liga ir sveikata, laisvė ir vergovė priklauso tik nuo mūsų santykio su gyvenimu ir veikla. Pastarąją diktuoja pasaulio ir Visatos sandaros suvokimas. Nėra tokios mokyklos ar universiteto, kur mes galėtume išmokti teisingai mąstyti.

Gyvenimas be galo nuostabus. Visi gyvūnai (išskyrus tik žmogų) — paukščiai, vabzdžiai, žuvys, mikrobai ir net parazitai — laimingi gyvena gamtoje, neturėdami jokių įsipareigojimų patys sau ir kitiems. Dvejus metus mes gyvenome Indijos ir Afrikos džiunglėse ir nė karto nematėme nė vienos beždžionės, nė vieno krokodilo, nė vienos gyvatės, vabzdžio ar dramblio, kuris būtų nelaimingas, ligotas arba turėtų dirbti kitiems. Visos primityvios tautos, kuriose mes gyvenome, buvo taip pat laimingos, kol jų nepavergė kolonizatoriai, ginkluoti automatais, alkoholiu, šokoladu ir religija. Vienintelė pirmykščių žmonių taisyklė buvo tokia: kas nesilinksmina, tas nevalgo.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos