Temos
Šiek tiek istorijos apie gydymąsi šlapimu


Šlapimu gydėsi ne kokios nors laukinės tautelės, kaip šiandien bandoma aiškinti, bet tokie civilizacijos židiniai kaip Anglija, Prancūzija, Ispanija. Metodo atradimas ir prioritetas priklauso Indijai, kur jo panaudojimo technika buvo kuriama ir pritaikyta tobulai. Indijoje šlapimas laikomas šventu ir, anot pačių indų, jis teikia ne tik sveikatą, bet yra ir stiprus priešnuodis netgi organizmui apsinuodijus netinkamu maistu.

Nuo senų senovės žmonės suvokė, kad šlapimas turi stebuklingų, gyvybingumą teikiančių savybių, jis minimas net dainose ir poezijoje. Mūsų senoliai vartojo šlapimą įvairioms negalioms gydyti ir ligų profilaktikai, atšalus orui arba tarpsezoniniu laikotarpiu, kai žmogus esti silpniausias. Šlapimas buvo geriamas visuose pasaulio kraštuose, ir žinios apie tai, matyt, žmones pasiekdavo iš aukščiau.

Šlapimą naudojo stačiatikių šventieji ir kitų religijų atstovai. Jis populiarus musulmonų pasaulyje.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos