Temos
Šienas įveikia strėnų skausmą

Puslapis: 3

Šieno maišelį dėkite ant skaudamos kūno dalies, užklokite rankšluosčiu ir vilnone skepeta. Laikykite pusę valandos. Sunku ir įsivaizduoti, koks gydymo mechanizmas įsukamas per šį pusvalandį! Toks lokalus šildymas pirmiausia suaktyvina kraujotaką ir skatina medžiagų apykaitą audiniuose; taip pat atpalaiduoja raumenis ir palaipsniui ramina skaudamą nervą. Iš šieno maišelio sklindantis kumarinas prasiskverbia pro odos poras į kraujotaką ir stimuliuoja nervus bei jungiamuosius audinius. Trumpai drūtai: radikulitui nebelieka šansų!

Tik po pirmojo karto nepadėkite šieno maišelio j spintelę! Net jei ir pasirodė, kad viskas praėjo, pakartokite procedūrą maždaug 10 kartų.

Taip pat staiga kaip strėnų skausmas gali atsirasti ir sėdimo nervo skausmas. Tik šiuo atveju sėdimą nervą (Nervus ischiadicus) paveikia ūmus reumatinis susirgimas. Sėdimo nervo skausmus dažniausiai sukelia stuburo išnarinimas, dėl kurio būna kaltos ir tarpslankstelinės kremzlės. Kur kas rečiau sėdimo nervo skausmo priežastis esti nervų uždegimas.

Labai smarkius skausmo priepuolius sukelia nervų šaknelių dirginimas. Nervų šaknelės išsikiša tarp ketvirto ir penkto strėnų slankstelių ir pirmo kryžkaulio slankstelio. Tai ta vieta, kur paprastai diržu juosiame kelnes. Radikulito skausmas beveik visada jaučiamas tik dešinėje ar tik kairėje pusėje, jam būdingi skausmingi taškai tos pusės sėdmenyse ir pakinkliuose, taip pat nejautrus pėdos kraštas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos