Temos
Šienas įveikia strėnų skausmą

Puslapis: 2

Strėnų skausmas gali įsimesti staiga ir visai netikėtai: valant langus, kabinant užuolaidas, žaidžiant vandensvydį, keliant vaisvandenių dėžę ir 1.1. Dažniausiai jis trenkia lyg perkūnas iš giedro dangaus atliekant kokį nors staigų judesį. Tiksliau sakant, kalčiausias čia stuburas strėnų srityje.

Panagrinėkime anatomiškai, kaip tai atsitinka. Esant apkrovimui ir stuburui besisukant apie savo ašį "nesuveikia" du slanksteliai: jie pasisuka ne tam tikslui numatytu grioveliu, o tiesiog užšoka vienas ant kito. Jūsų judesiai tampa sukaustyti, jūs priversti kūną laikyti vienoje padėtyje, kurios pakeisti negalite, nes labai skauda. Jei pažeidžiami ir sąnario vidiniai raiščiai, tai ir ateityje bus jūsų jautri vieta, kitaip sakant, Achilo kulnas. Negalavimas gali bet kada atsinaujinti, jei tik nepasisaugosite. Todėl atsiminkite: po ilgo sėdėjimo arba prieš ką nors sunkiai keliant ar nešant gerai pasirąžykite, pasiraivykite. Taip paruošite savo stuburą darbui.

O jeigu negalavimas vis dėlto jus "pagavo" ir norite kuo greičiau juo atsikratyti, imkite šiaudų maišelį, dėkite jį į didelį puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dešimt minučių palikite pritraukti. Puodą būtinai uždenkite dangčiu, kad greitai neatauštų.

Išėmę maišelį gerai nuspauskite — geriausia tarp dviejų virtuvės pjaustymo lentelių: pasistenkite, kad nebesisunktų vanduo. Patikrinkite plaštakos viršumi, ar ne per karšta. Reikėtų 40-42° C temperatūros, bet ją juk sudėtinga tiksliai pamatuoti!

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos