Temos
Širdies pratimas


Kaip nuraminti iš susijaudinimo smarkiai plakančią širdį? „Aš viską pernelyg imu į širdį, —: skundėsi U.— Tada mane sukausto baimė, širdį maudžia dar stipriau. Naktį pabundu nuo širdies plakimo: ji taip daužosi be paliovos. Sakau, gal man padėtų autogeninė treniruotė?"

Kai tik ji išmoko atsiriboti, būti visiškai rami, galėjo pati paveikti ir savo širdį.

„Mano širdis plaka ramiai ir ritmingai", — tokia formule ji kreipdavosi į savo širdį ir pasiekė, ko norėjo.

Taip ji ir vėl galėjo ramiai miegoti.

Širdį jai tyrė dažnai ir pripažindavo, jog sveika. Elektrokardiogramos, tyrimai su apkrovimu neparodydavo jokių pakitimų, ir ji niekaip negalėjo sutikti, kad širdis galėtų taip jautriai reaguoti į pašalinius dirgiklius.

Tačiau širdis buvo jos sielos seismografas ir fiksavo visas iškilusias jos gyvenime konfliktines situacijas, o šios atsirasdavo dėl to, kad ji gyveno su anyta. „Su ta moterimi iš viso neįmanoma sugyventi,— skundėsi ji ir papasakojo apie savo šeimos santykius.—Anyta nori viską žinoti, visiems įsakinėti ir visada turi būti jos viršus. Dėl to dažnai mano įr vyro nuomonės nesutampa.

Gyvenimas darosi sunkus. Aiškintis su ja nėra jokios prasmės. Daug kartų bandžiau, bet viskas veltui."

Žodžiu, reikėjo rasti motyvuotą išeitį, kaip geriausiai išspręsti šį konfliktą. Kadangi anyta buvo silpna ir negalėjo apsieiti be kitų pagalbos, atiduoti ją į senelių namus buvo negalima, be to, ir vyras būtų nesutikęs. Tad ką daryti?

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos