Temos
Širdies skausmai ir dieta

Puslapis: 2

Daugeliu atvejų skausmas koncentruojasi vidurinės krūtinkaulio dalies užpakalyje ir gali atsiliepti kairėje širdies dalyje, kairėje rankoje, kakle, tarsi jį kaustydamas, žandikaulyje, petyje, nugaroje, pokrūtininėje dalyje, sudarydamas klaidingą įspūdį, kad ligonį pučia dujos arba kad jis persivalgę.

Aplinkybės, sukeliančios skausmus, svarbesnės, negu jų šaltinio ir pobūdžio išsiaiškinimas. Daugumai žmonių skausmai atsiranda kaip fizinės įtampos arba nervinio susijaudinimo rezultatas. Daugelį skausmai apima po valgio, vėjuotu arba šaltu oru. Kai kurie ligoniai pajunta skausmą gulėdami, poilsio metu arba miegodami. Nesvarbu, kur koncentruojasi širdies skausmas ir kokio jis pobūdžio jo priežastis yra indo, susiaurėjusiu dėl aterosklerozinių pakitimų, spazmas ir širdies raumens nesugebėjimas atlikti darbą, trūkstant deguonies. Jeigu sergantieji stenokardija stengiasi

pakeisti savo gyvenimo būdą, vengia bereikalingų judesių ir išgyvenimų ir, atsiradus pirmiesiems priepuolio požymiams,vartoja vaistus, išplečiančius indus, tai liga ne tokia baisi.

Kokie ligonio šansai? Ligonis gali išgyventi 15 metų ir ilgiau; viskas priklauso nuo to, kaip progresuos aterosklerozė ir kaip sėkmingai vystysis kolateralinė kraujo apytaka, kuri gali padėti aterosklerozės pažeistų indų darbui ir duoti pakankamą kraujo kiekį širdies raumeniui. Sergantiesiems stenokardija būtina:

1. Atsisakyti gyvulinės ir augalinės kilmės riebalų.

2. Atsisakyti gyvulinės kilmės produktų, turinčių cholesterino (smegenys, kiaušinio trynys, sviestas, grietinė, grietinėlė, sūriai, kepenys,

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos