Temos
Siringomielija

Puslapis: 2

Toks sutrikimas vadinamas siringobulbija. Jai būdinga galvos smegenų nervų pažeidimo reiškiniai, dažniausiai bulbarinis paralyžius.

Neretai ligoniai, sergantys siringomielija, turi ir kitokių ydingo kūno vystymosi požymių. Rankos ir kojos gali turėti po šešis pirštus, galva gali būti bokšto formos, labai siaura ir aukšta, krūtinė dažnai nesimetriška, krūties spenelių gali būti daugiau, negu normaliai. Atsitinka, kad šiems ligoniams dėl trofinių centrų stuburo smegenyse pažeidimo viena ranka išauga labai didelė.

Ligos simptomai išryškėja, sulaukus 20— 40 metų, ir toliau progresuoja labai iš lėto. Kai kada ligą išprovokuoja stuburo sutrenkimas, kurio metu įtrūksta pertvara, skirianti centrinį nugaros smegenų kanalą nuo šios ertmės. Smegenų skystis ima plūsti į ertmę, ją didinti, ir ligos simptomai tada išryškėja palyginti greit.

Ligą reikia stengtis atpažinti kuo anksčiau, nes gydymas rentgeno spinduliais visus reiškinius tik sustabdo.

Ligonis turi saugotis, kad nenusidegintų, nenušaltų, nesusižeistų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos