Temos
Šlakai


Šlakų susidarymas priklauso nuo ypatingos dažančios medžiagos išsiskyrimo odoje. Juos visiškai išnaikinti labai sunku, ypač jeigu jų yra daug ant rankų, kojų, o kartais ir ant viso kūno. Yra įvairių tepalų ir skysčių nuo šlakų, bet dauguma jų nepadeda, o tik žalingi odai, nes juose dažnai yra gyvsidabrio. Bet kai kuriais nežalingais būdais šlakus vis dėlto galima šiek tiek išbalinti.

1. Vasarą, kai šlakai nuo saulės darosi tamsesni, reikia j pudrą įmaišyti truputį chinino - jis apsaugo odą nuo saulės spindulių poveikio.

2. Du kartus per dieną dėti trijų procentų vandenilio peroksido skiedinio kompresus ir laikyti 20-30 minučių. Po to patepti vazelinu.

3. Šlakuotas vietas du kartus per dieną patrinti karšta arbata arba agurkų sėklomis, išmirkytomis degtinėje.

Liaudiškos priemonės:

1. Jeigu šlakų daugiausia ant nosies, reikia keletą dienų iš eilės ant jos trumpam uždėti vištos kiaušinio plėvelę, kuri yra pp lukštu. Truputį aplupti žalio kiaušinio lukštą, pradurti plėvelėje skylutę, išleisti baltymą ir trynį, o plėvelę atsargiai užmauti ant nosies ir palaikyti, kol apdžius.

2. Jei šlakai išsimėtę įvairiose veido vietose, tai jas reikia patrinti ką tik padėtu kiaušiniu (nereikia jo plauti ar nušluostyti). Taip daryti 2-3 dienas, kaskart su šviežiu kiaušiniu. Tai labai geras būdas.

Gydant šlakus, prieš tai šlakuotas vietas reikia gerai nuplauti.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos