Temos
Šlapimo nelaikymas


Dažniau šlapimo nelaiko 12-15 metų vaikai ir seni žmonės.

Maži vaikai gali pradėti nelaikyti šlapimo dėl netinkamos priežiūros: jų naktį laiku nepabudina, ir tai tampa įpročiu. Be to, šlapimo nelaikymą gali sukelti kirmėlės, onanizmas, baisūs sapnai. Norint jo išvengti, reikia kuo anksčiau, jau nuo trijų mėnesių amžiaus, pratinti kūdikį valingai šlapintis, prieš miegąjo nejaudinti ir negąsdinti, stebėti, ar jis neturi kirmėlių.

Vyresnio amžiaus žmonės šlapimo nelaiko dėl šlapimtakio, šlapimo pūslės defektų arba šlapimtakį gaubiančio jungiamojo audinio susilpnėjimo.

Seniems žmonėms tokiu atveju padėti labai sunku, galima tik patarti vakare nieko negerti, rytais apsitrinti šaltu vandeniu, patalą pakloti taip, kad kojos būtų šiek tiek pakeltos. Be to, galima vartoti kai kurias vaistingąsias žoles, pavyzdžiui:

1. Du kartus per dieną galima išgerti po pusę stiklinės kraujažolės (Achillea nillefolium) žiedų ir lapų antpilo.

2. 3-4 kartus per dieną išgerti ant peilio galiuko gysločio (Plantago lanceolata) sėklų.

3. Gerti po dvi stiklines per dieną tokių žolių nuovirą: jonažolės (Hypericum perfor.) ir širdažolės (Erythrea centaurium) - lygiomis dalimis.

Šios priemonės tinka ne tik pagyvenusiems žmonėms, bet ir jauniems.

Liaudiška priemonė. Reikia paimti lydekos galvą, gerai nuplauti, išdžiovinti ir, sutrynus į miltelius, užpilti verdančio vandens stikline ir išgerti.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos