Temos
Smagios maudykles sveikiesiems

Puslapis: 11

Kraujotakai gerinti. Kad pagerėtų kraujotaka, užsigrūdintume, tie, kurie turime sodą ar darželį, pabraidžiokime rytą ir vakare po rasą. Pavaikščioti po drėgną žolę kokias 2 ar 5 minutes patartina visiems miestiečiams, bent jau savaitgaliais ar atostogų metu.

Jeigu pasivaikščiodami ežero ar upelio krantu, nesvarbu, koks būtų melų laikas, greitai nusiaukite batus, nusimaukite kojines ir, įsibridę iki blauzdų į vandenį, pabraidykite kokią minulę. Paskui ant šlapių kojų užsitraukite kojines, apsiaukite batus ir sparčiai pažingsniuokite, kol kojos maloniai įšils.

Žiemą arba aukštai kalnuose pabraidyti kaip gandrui po sniegą (30 sek. ar minutę) lygiai taip pat sveika, kaip ir po rasą ar vandenį. Miestiečiai galėtų tam pasinaudoti proga, kai prisninga į balkoną. Paskui reikia sparčiai pavaikščioti ir palaikyti kojas šiltame vandenyje.

Saunos nederėtų pervertinti. Sveiki suaugusieji turėtų pabandyti sykį per savaitę pasikaitinti suomiškoje pirtyje. Tai labai skiltimi kraujotaką, ypač odos. Tačiau suliesėti tai nepadeda. Nesaikingai prakaituoti yra neprasminga, netgi pavojinga. Kaitintis galima vidutinio karštumo pirtyje tris kartus po 5 ar 8 minutes. Geriausiai vis po 15 minučių pailsėti. Ilgiau ir daugiau kartų kaitintis nederėtų. Be to, prieš pirtį negalima skubėti, nervintis. Po pirties apsipilti šaltu vandeniu tinka vien tada, jei tai yra malonu. Tą patį reikia pasakyti ir apie nardymą ar plaukiojimą baseine. Reumatu sergantieji šalto vandens šoko procedūrų tarp kaitinimųsi turėtų vengti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos