Temos
Vandens išpažinėjo priesakai


Tegul dievas būna gailestingas ir atleidžia nusidėjėliui jo kaltes, nes Verishofeno klebonas Sebastianas Kneipas (1821 — 1897), Domininkonų vienuolyno nuodėmklausys, savo gyvenimą paskyrė gydyti kūnui, o ne sielai.

S. Kneipas sukūrė gydymo vandeniu būdus ir praktiškai juos vartojo gydydamas ligonius, buvo garbėtroška ir dar gyvas būdamas leidosi garbinamas lyg koks partijos vadeiva. Jo parapijos tikintieji, užuot klūpoję bažnyčioje, stypčiojo basi po pievas ir balas. Gydydamas vandeniu, jis gražiai pasipelnė. Miręs paliko 800 000 aukso markių — turtą, prilygstantį šiandieninio multimilijonieriaus kapitalui.

Savo lėšomis tas klebonas pastatė tris sanatorines klinikas: „ Sekastianumą", „ Kneipianumą" ir vaikų namus, kuriuos perdavė vienuolėms ir vienuoliams, kad jie tęstų jo pradėtą darbą. Bažnyčia negali jam dovanoti už nešventų tiesų skelbimą. Tačiau parapijiečiai jau seniai paskelbė jį „vandens pranašu". O Verishofenas — jo buvusioji parapija, maždaug 80 km į vakarus nuo Miuncheno — miškinga, beveik visiškai lygi vietovė Alpių priekalnėse, tapo garsiu pasaulyje kurortu. Vienu kartu čia gali gydytis septyni tūkstančiai žmonių.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos