Temos
Taisyklingas kvėpavimas saugo nuo ligų

Puslapis: 9

Kai sergama ne taip sunkiai, padeda garų vonios su ramunėlėmis galvai (daryti kasdien po du kartus). Rytais visas kūnas apsiplaunamas šaltu vandeniu, pavakare apsiliejami keliai arba šlaunys, vakare daroma kontrastinė vonia kojoms, o prieš miegą ant blauzdų dedami šalto vandens kompresai, ir uždegimas praeina. Kai simptomai apmalšta, reikia dar apie dvi savaites gydytis toliau, tiktai ne taip intensyviai.

Atsargiai, angina! Anginą taip pat galima priskirti prie kvėpavimo takų ligų. Ji prasideda gana smarkiai, pasidaro sunku ryti, sutinsta kaklo limfmazgiai. Gali net imti skaudėti ausis ir galvą, krėsti šaltis, pakilti temperatūra. Jeigu ligos pobūdis ne visai aiškus, ypač kai suserga vaikas, reikia pakviesti gydytoją, kad jis apžiūrėtų, ar tai ne difteritas arba skarlatina.

Nepamirškime, kad angina — sunki liga, ypač jeigu ji labai ilgai nesiliauja arba nuolatos kartojasi. Anginą sukeliančių bakterijų nuodai gali sukelti sunkias širdies arba inkstų ligas. Dar pernelyg menkai yra ištirta, kokią įtaką angina turi sąnarių reumatui.

Vandens procedūros: kas valandą reikia gargaliuoti gerklę šilta ramunėlių arbata, kas dvi valandos ant kaklo dėti karšto vandens kompresus. Ligonis turi gulėti lovoje. Be to, patartina vartoti visas tas vandens procedūras, kurios tinka ir bronchitui gydyti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos