Temos
Valgomasis česnakas

Puslapis: 2

Todėl geriausia vartoti grynus česnakus bei šviežiai pagamintas ištraukas. Tačiau česnako aštrus kvapas kartais gali būti priežastis susilaikyti nuo vartojimo. Nemaloniam ir aštriam kvapui pašalinti prof. Mušinskis siūlo iš šviežių svogūnų gaminti košelę. Reikia paimti česnako 1—3 skilteles, tai maždaug 1—3 g, sutrinti į tyrę, pridėti truputį petražolių arba salierų lapų, truputį silkės ir sviesto; viską gerai sutrynus, tepti ant duonos ir valgyti. Dar geriau pasigaminti česnakų ištrauką (Tinctura Allii). Tam tikslui 1 dalį česnako svogūnų reikia užpilti 3 dalimis 70° spirito, palaikyti 7—8 dienas, paskui nufiltruoti. Kvapui sušvelninti į česnakų ištrauką pridedama šventagaršvių (Tinctura Angelicae) arba Oleum Levistici (Liubistro eterinio aliejaus).

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos