Temos
Vandens išpažinėjo priesakai

Puslapis: 25

Karšti kompresai. Kai varsto inkstų arba tulžies pūslės diegliai, traukia mėšlungis, kai sergama inkstų, šlapimo pūslės ar tužlies pūslės ligomis, reumatu, sąnarių ligomis, kai vargina chroniški raumenų skausmai, podagra, ischialgija ar bronchitas, S. Kneipo metodais gydantys gydytojai pataria geriau vartoti karštus vandens kompresus. (Kai kamuoja diegliai ar traukia mėšlungis,— šalto vandens kompresų dėti negalima!)

Iš šio ligų sąrašo matyti, kur kokius kompresus dėti: sergant apatinės pilvo dalies organų ligomis — liemens kompresus, reumatinių negalavimų atvejais — ant skaudamos vietos ir aplink ją. Kai dėl reumato skauda kojas ir rankas, reikia visada gydyti ne kurią nors vieną, bet abidvi puses, tegu kita atrodo ir visai sveika!

Karšti kompresai iš tikrųjų turi būti karšti — tokios temperatūros, kokią tiktai galima ištverti, nenusvilinant odos. Vynioti reikia labai greitai, kad drėgnas kompresas nespėtų atvėsti. Ant viršaus skubiai apsukamas sausas rankšluostis ir vilnonė antklodė. Kompresas turi būti užvyniojamas stangriai, kad kiek galima ilgiau išsilaikytų šiluma. Ligonį reikia šiltai apkloti nuo pat smakro iki pirštų galų.

Dėti vėsų kompresą nėra jokios prasmės, nes jis tučtuojau pasidaro kūno temperatūros. Jis nepaveikia nei kaip šaltas kompresas savo šalčio šoku, nei kaip šiltas, kuris staigiai išplečia kraujagysles. Dedant vėsų kompresą galima ligonį dargi peršaldyti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos