Temos
Varnalėša padeda odai ir plaukams

Puslapis: 4

Varnalėšų šaknyse yra eterinio aliejaus; vaistininkas jį pavadintų Oleum Bardanae eradice. Sis aliejus pagerina tulžies išsiskyrimą ir greitina medžiagų apykaitą; be to, jis gydo odos išbėrimus ir dedervines. Tai, kad šių vaistažolių šaknyse yra medžiagų, gydančių odą bei gerinančių kraujotaką, leidžia daryti išvadą, jog varnalėšų šaknys turi savybių, skatinančių ir plaukų augimą. Varnalėšos šaknų aliejus, kuris naikina pleiskanas ir stabdo plaukų slinkimą, yra viena žinomiausių vaistinių priemonių, gaminamų iš šios vaistažolės. Žinoma, šį preparatą galima nusipirkti gatavą ir vaistinėje. Tačiau jį galima ir pasigaminti. O jis gaminamas taip: susmulkinkite tris saujas šviežių varnalėšų šaknų, suberkite į stiklainį ir užpilkite 0,5 litro alyvų aliejaus; antpilas turi pastovėti ne trumpiau negu mėnesį saulėtoje vietoje. Po mėnesio įstatykite šį stiklainį į indą su vandeniu ir pakaitinkite, po to perkoškite per marlę ir išpilstykite į butelius.

Pleiskanojančiai galvos odai įtrinti labai naudingas ir varnalėšų šaknų nuoviras (50 g šaknų 1 litrui vandens). Šiuo tirpalu labai patartina prausti išbertą veidą. Jis malšina ir įvairius reumatinio pobūdžio negalavimus. Pastorius Kneipas atrado, kad ši plaukų priežiūros priemonė bus dar veiksmingesnė, jeigu ją lygiomis dalimis papildytumėte dilgėlių lapais bei actu.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos