Temos
Vidurių užkietėjimo gydymas liaudiškomis priemonėmis


Vidurių užkietėjimas - daugelio ligų priežastis. Ar Jūs kada nors susimąstėte apie vidurių užkietėjimo priežastis? Viduriai paprastai užkietėja dėl neteisingos mitybos ir dėl netinkamos organizmo priežiūros. Pradėjus racionaliai maitintis, dažniausiai žarnynas pradeda normaliai dirbti. Kartais normalizavimosi procesas trunka gana ilgai, ypač tais atvejais, kai žarnų raumenys atpratę nuo normalios veiklos ir suglebę.

Jeigu jiems reikalinga pagalba, tenka daryti klizmą ar gerti laisvinančiuosius. Klizmai dažnai pakanka 1 stiklinės vandens ir 0,5 citrinos sulčių. Jeigu kenčiantis dėl vidurių užkietėjimo vis dėlto pageidauja laisvinančiųjų, tai tenka vaistų dozę kiekvieną vakarą mažinti, kol jų poreikis visiškai išnyksta. Rytinė mankšta, ypač pasilenkimai, padeda sustiprinti žarnyno raumenis. Kad pagerėtų kraujotaka, po mankštos patariama apsitrinti grubiu frotiniu rankšluosčiu.

Pusryčiams rekomenduojama valgyti šviežių, sultingų vaisių. Jeigu viduriai labai smarkiai užkietėję, padeda smulkiai sutarkuotų šviežių kopūstų ir obuolių salotos.

Pietums pasigaminkite tokias salotas. Sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą medaus, 2 valgomuosius šaukštus vandens, 2 valgomuosius šaukštus avižinių kruopų, 2 sutarkuotus vidutinio dydžio obuolius, 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų riešutų ir 0,5 citrinos sultis. Mišinio kiekis neapribojamas, tačiau nieko kito valgyti nereikėtų.

Vakarienei suvalgykite kelias virtas nesultingas daržoves, salotų iš žalių lapinių daržovių ir varškės, mėsos arba ją pakeičiančių produktų: žuvies, kiaušinių, riešutų. Ypač svarbu maistą labai kruopščiai sukramtyti.

Intensyviai vidurius laisvina burokėlių ir špinatų sultys. Šios sultys sumaišomos su morkų ir salierų sultimis ir geriamos daug kartų per dieną. Jeigu viduriai smarkiai užkietėję, tai į 1 1 šio mišinio tenka pilti keletą puodelių burokų arba 1 puodelį špinatų sulčių. Jeigu viduriai pradeda intensyviai laisvėti, tai burokų ir špinatų sulčių kiekį reikia sumažinti. Kartais vidurių užkietėjimui išgydyti pakanka vien tik saliero sulčių.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos