Temos
Domstal
Vaistinis preparatas: Domstal
Puslapis: 1


Tvirtinu

Valstybinės vaistų kontrolės

tarnybos viršininkas

Vytautas Basys

Vaisto charakteristikų santrauka

1. Vaisto pavadinimas

DOMSTAL

Domstalis

2. Kiekybinė ir kokybinė sudėtis

Kiekvienoje tabletėje yra 10 mg domperidono (B.Ph.) ir tiek, kiek reikia, pagalbinių medžiagų.

3. Vaisto forma

Tabletės.

4. Klinikiniai duomenys

4.1. Indikacijos

Domperidonu slopinamas pooperacinis vėmimas, vaistų sukeltas pykinimas ir vėmimas, spindulinio gydymo ir vaistų nuo vėžio sukeltas vėmimas, dėl įvairių priežasčių (karščiavimo, skrandžio ar kasos uždegimo, uremijos ir kepenų uždegimo) staiga prasidėjęs vėmimas.

Domperidonas tinka įvairiems virškinimo sutrikimams: po valgymo atsirandančiai ar susijusiai su pepsine opa dispepsijai, refliukso sukeltam stemplės uždegimui, skrandžio uždegimui lengvinti.

4.2. Dozavimas

Suaugę žmonės. Jei staiga pradėjo pykinti ar vemiama, 3 – 4 kartus per dieną reikia gerti po 20 – 40 mg domstalio. Jeigu yra lėtinė dispepsija po valgymo, 3 – 4 kartus per dieną prieš valgį ir miegą reikia gerti 10 mg dozę, jei ji sunki, įskaitant ir refliukso sukeltą stemplės uždegimą, reikia gerti keturis kartus per dieną po 20 mg domstalio.

Vaikai. Vaikai, sergantys lėtine dispepsija po valgymo, per dieną turi 3 - 4 kartus gerti 0,3 mg/kg kūno svorio dozę, o jeigu pykinimas ir vėmimas staigus - per dieną turi 3 – 4 kartus gerti po 0,6 mg/kg kūno svorio dozę.

Vartojimo būdas

Domstalio tabletės geriamos.

4.3. Kontraindikacijos

Padidėjęs paciento jautrumas domstaliui ir jo grupės medikamentams.

Būsena, susijusi su prolaktino kiekio padidėjimu.

4.4. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės vartojant vaisto

Domperidonas gali didinti prolaktino kiekį serume ir sukelti galaktorėją moterims, vyrams (rečiau) – ginekomastiją. Kadangi kepenys metabolizuoja daug domistalio, ligoniai, sergantys kepenų ligomis, jį vartoti turi atsargiai. Kadangi nepakitusio vaisto išskiriama labai mažai, todėl jei inkstų veikla nepakankama, vaisto vartojant pakartotinai, dozę reikia koreguoti. Pacientams, kuriems yra feochromocitoma, domperidonas gali sukelti hipertenzinę krizę.

4.5. Sąveika su kitais vaistais ir kitokia sąveika

Jei domperidonu gydomas refliukso sukeltas stemplės uždegimas ir virškinimo sutrikimas, kartu vartojami anticholinerginiai vaistai gali mažinti gydomąjį jo poveikį. Biologinis domperidono prieinamumas mažėja, jei prieš geriant jo buvo vartota cimetidino ar natrio vandenilio karbonato.

4.6. Nėštumas ir žindymas

Domperidono poveikio nėščioms moterims ir žindyvėms tinkamų ir gerai kontroliuojamų tyrimų neatlikta, todėl šiuo laikotarpiu jo vartoti galima tik būtinu atveju ir tik gydytojo nurodymu.

4.7. Nepageidaujamas poveikis

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos