Temos
Žarnyno išvalymas (pasiruošimas viso organizmo išvalymui)


Pirmas būdas

Į du litrus virinto atvėsinto vandens įpilamas valgomasis šaukštas citrinos sulčių, supilama viskas į Esmarcho indą ar šildyklę. Procedūros metu atsiklaupiama ir atsiremiama alkūnėmis. Kvėpuojama per burną, pilvas atpalaiduotas. Procedūra atliekama vakare prieš miegą arba rytą, pasituštinus, dar nevalgius.

Pastaba: Pamažu suleidus visą vandenį, bus galima ilgiau jį palaikyti, ir jis nubėgs toliau į žarnyną.

Pirmą savaitę klizma kasdien;

Antrą savaitę klizma kas antrą dieną;

Trečią savaitę klizma kas trečią dieną;

Ketvirtą savaitę klizma kas ketvirtą dieną;

Penktą savaitę klizma kartą per savaitę.



Antras būdas

I Esmarcho indą įpilama pusė litro 40° C temperatūros vandens. Vanduo suleidžiamas į tiesiąją žarną, keletą minučių palaikomas ir išleidžiamas. Geriausia tai atlikti prieš miegą. Kitą vakarą įpilamas jau litras vandens ir vėl juo praplaunamos storosios žarnos. Po to vienas vakaras praleidžiamas, o kitą suleidžiama jau pusantro litro vandens; paskui, praleidus du vakarus, trečią suleidžiami du litrai vandens.

Pamažu priprasite išlaikyti storosiose žarnose tokį vandens kiekį. To reikia, kad iš žarnyno išsivalytų įsisenėjusios fekalijos, taip pat suminkštėtų ir išsiskirstytų sukietėjusi jų masė.



Trečias būdas

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos