Temos
Antraeilis maistas

Puslapis: 20

Mėtos lapus virinkite kaip šalpusnio. Puikus gaivinantis gėrimas. Tik juo nepiktnaudžiaukite, nes tai In.

175. Liepų nuoviras

Pavirinkite liepos lapus. Tinka gerti, kai kamuoja nemiga, sukelta Jan.

176. Arbata miu

Viena pokelį šios arbatos suberkite į litrą vandens ir 10 — 20 min pavirinkite. In ligoniai šį gėrimą gali gerti kasdien. Tuo atveju reikia nugarinti gerą trečdalį vandens. Gerti 10 dienų. Galima pašildyti. Sis gėrimas yra labai Jan, tai garsiojo ženšenio ir dar 15 vaistingųjų augalų mišinys.

177. Natūrali žalia arbata (bančia)

Keletą minučių kepinkite natūralios žalios arbatos lapus (lapai ant stiebelių turi išlikti trejus metus), paskui 10 min pavirinkite.

177. bis. Bančia ir ženšenis

Į pakepintas žalias arbatžoles įdėkite keletą nedidelių ženšenio šaknies gabaliukų. Galima pridėti truputį imbiero. Virinkite 10 —15 min. Sio nuoviro niekuomet negaminkite geležiniame ar aliuminiame inde. Gėrimas puikiai visapusiškai tonizuoja. Negalima jo gerti labai ilgai ir labai dažnai.

178. Sju-ban (natūrali žalia arbata su sojų padažu) Ant puodelio dugno įdėkite sojų padažo (1/10 puodelio aukščio) ir įpilkite paruoštos arbatos. Sis puikus gėrimas mažina nuovargį, tinka, esant sužeidimams, sergant širdies ligomis, valo kraują. Jį reikia gerti sergant neurastenija, gonorėja, sifiliu, nefritu, reumatu, kai skauda skrandį (nevirškina, yra žaizdų).

179. Arbata Jan-jan

Ji gaminama Japonijoje, neeksportuojama. Vartoti galima tik ypatingais atvejais. Sį gėrimą gerti gali tik labai In žmonės.

180. Drakono arbata

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos