Temos
Mineralai skatina medžiagų apykaitą

Puslapis: 2

Nuolatiniame medžiagų keitimosi procese dalyvauja skrandis, žarnynas, kepenys, tulžies pūslė, kasa, inkstai, plaučiai, kraujas ir limfa. Visi jie yra kuo įvairiausiai susiję vieni su kitais. Be viso to, dar vyksta medžiagų „mikroapykaita". Mat medžiagų keitimasis taip pat niekada nenutrūksta ir kiekvienoje atskiroje iš daugybės milijardų žmogaus kūno ląstelių. Jame dalyvauja deguonis, azotas, riebalai, baltymai, angliavandeniai, vitaminai, mineralinės medžiagos, fermentai ir vanduo. Tuo tarpu normaliai pasenusias ląsteles limfa pašalina per kepenis, tulžį ir žarnas, ir jos pakeičiamos naujomis ląstelėmis.

Vos tiktai sutrinka kuris nors medžiagų apykaitos procesas, ir žmogus suserga. Visi esame girdėję apie cukraligę (diabetą)—blogai funkcionuojančią angliavandenių apykaitą kasoje. Podagra susergama, kai per daug gaminasi šlapimo rūgšties. Tai atsitinka dėl labai riebaus maisto. Žmogus gali nutukti, jeigu maiste per daug angliavandenių ir riebalų, bet taip pat ir trūkstant baltymų. Tulžies pūslės ir jos latakų akmenligę, lygiai kaip ir arteriosklerozę, sukelia sutrikusi riebalų apykaita.

Taip atpažįstami medžiagų apykaitos sutrikimai. Mokslininkai yra įsitikinę, kad kas antrą keturiasdešimt metų sulaukusį žmogų jau vargina vienokie ar kitokie medžiagų apykaitos sutrikimai. O pradžioje juos esą nesunku išgydyti. Blogai tik, kad tuo metu jie nesukelia jokių žymesnių simptomų, ir todėl niekas jų nepastebi. O negydomi jie vis labiau didėja.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos