Temos
Peršalimas

Puslapis: 2

Tai labai sunki ir dažnai mirtina liga. Būna nuo peršalimo, o moterims - nuo įvairių moterų ligų ir nesėkmingo gimdymo. Savomis priemonėmis gydyti peritonito neįmanoma, reikalinga gydytojo pagalba ir priežiūra.

Peritonitas prasideda staiga - smarkiai skauda visą pilvą, ligonį troškina, pykina, jis vemia, pučia pilvą; pakyla temperatūra, padažnėja kvėpavimas, pulsas, šlapimas tirštas, tamsus, labai skauda šlapinantis. Po poros dienų ligonis ima visai nebesituštinti, ištinka paralyžinis žarnų nepraeinamumas. Sutrinka širdies veikla, ir ligonis gali mirti.

Pasirodžius būdingiems ligos požymiams, reikia kuo greičiau kviesti gydytoją, nes iš pradžių, kol dar ne visa pilvaplėvė apimta uždegimo, ligonį kartais dar galima išgelbėti. O jeigu gydytojo tenka ilgai laukti, ligonio būklei palengvinti galima patiems imtis kai kurių priemonių: neduoti jokių vidurius laisvinančių vaistų, negalima nieko gerti, tik burnoje ligonis tegul laiko ledo gabaliuką, kol ištirps, o vandenį reikia išspjauti, bet nenuryti. Ant pilvo uždėti ledo, bet nedaug, kad nespaustų. Jeigu ledo nėra, galima ant pilvo uždėti tokį kompresą: viena dalis valyto terpentino ir dvi dalys kokio nors aliejaus.

Labai padeda penicilino injekcijos, bet tai gali padaryti tik gydytojas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos