Temos
Peršalimas


Peršalimas nėra liga, o tik viena iš priežasčių, sudarančių palankias sąlygas įvairiausioms ligoms atsirasti. Todėl kai tik pasirodo pirmieji peršalimo požymiai - skauda galvą, pakyla temperatūra, prasideda sloga, kosulys, - reikia tuojau bandyti išsigydyti.

Pirmiausia reikia išgerti pusę stiklinės vandens, į kurį įpilti penkis lašus jodo ir išmaišyti. Jeigu kojos sušlapusios, ištrinkite jas degtine ir užsimaukite sausas kojines. Pastatykite ant krūtinės ir nugaros keletą sausų taurių. Išgerkite 2-3 puodukus karštos arbatos su imbieru ir medumi. Jeigu imbiero nėra, galima išgerti liepžiedžių ar aviečių arbatos. Po to gerai apsiklokite ir pasistenkite užmigti. Gerai išprakaitavus peršalimas paprastai praeina.

Tačiau jeigu kitą dieną peršalimas dar jausis, reikia išgerti vidurius laisvinančių vaistų, o po to visą dieną nieko nevalgyti, tik gerti citrina ar spanguolėmis parūgštintą vandenį, vartoti karštį mažinančius vaistus. Jeigu ir kitą dieną temperatūra nenukrinta ir dar jaučiamas peršalimas, reikia kreiptis į gydytoją, nes tai gali būti kokios nors rimtos ligos pradžia.

Jeigu peršalus išberia lūpas ir nosį, reikia tokias pūsleles patepti odekolonu, bet jokiu būdu netepti glicerinu arba cinko tepalu, nes tada išbertos vietos prastai ir ilgai gyja, o kartais gali ir supūliuoti. Jeigu karščiuojant išberia burnoje, geriausia kelis kartus per dieną skalauti burną labai karštu vandeniu, daugiau niekuo.

Pilvaplėvės uždegimas (peritonitas)

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos