Temos
Plaučių uždegimas


Šios ligos yra dvi formos: skiltinis ir židininis. Skiltiniu plaučių uždegimu susergama staiga. Ima krėsti šaltis, pakyla temperatūra iki 38-40 laipsnių ir daugiau. Šlapimas pasidaro tirštas, tamsus, ligonis ima kosėti, skauda šoną. Kosulys iš pradžių būna sausas, o po dviejų trijų dienų pasirodo rūdžių spalvos skrepliai, kartais su krauju. Laiku pradėjus gydyti, po kokių 7-8 dienų prasideda krizė: ligonis kietai užmiega, temperatūra nukrinta, ligonis nubunda išprakaitavęs ir nuo tos dienos ima sveikti. Tačiau jeigu apie tą laiką krizė neprasideda, liga virsta chroniška arba gali blogai baigtis.

Vos tik pasirodo ligos požymiai, reikia kreiptis j gydytoją, nes plaučių uždegimas labai pavojinga liga ir netinkamai gydant ligonis gali mirti. Gydytojui suleidus pe- nicilino, uždegimo procesas plaučiuose greit baigiasi, ir ligonis pasveiksta.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos