Temos
Šešios sveikatingumo sistemos taisyklės

Puslapis: 2

Be to, miegant atsitaiso iškrypęs stuburas ir atskiri per dieną pasislinkę slanksteliai, atsiranda gera laikysena. Jeigu to nebūtų, tarpslanksteliniuose tarpuose spaudžiami nervai ir kraujagyslės būtų paralyžiuojami, o galiausiai susirgtų tie organai, kuriuos jie aprūpina energija ir krauju. Kieta, lygiu paviršiumi lova skatina odos veiklą, neleidžia nusileisti kepenims ir, greitindama odoje kraujotaką, aktyvina venų darbą. Dėl to gerai miegama, rytą būna žvali savijauta, nes organizme sudega šlakai įgimtos gydomosios galios pasitarnauja sveikatingumo labui. Be to, geras miegas stiprina nervų sistemą.

2. Kieta pagalvė (volelis)

Kieta pagalve (voleliu) reikia naudotis taip, kad trečiasis ar ketvirtasis kaklo slankstelis būtų virš pagalvės (volelio), pakaušis ant jo ilsėtųsi, o galva būtų pakibusi virš lovos.

Iš pradžių tokia padėtis sukels skausmą, todėl kaip buferį galima panaudoti frotinį rankšluostį arba volelį įdėti į

pagalvėlę. Tačiau galiausiai priprasime naudotis kieta pagalve (voleliu).

Kieta pagalvė palaiko gerą sveikatą, atitaiso kaklo slankstelių padėtį, numalšina galvos skausmus, gydo ausų, gerklės, nosies, akių ligas ir meningitą, stiprina stuburą, padeda funkcionuoti smegenims ir stuburui, per kurį kaip per svarbiausią magistralę praeina visos kraujagyslės ir nervai, susiję su svarbiausiu mūsų koordinaciniu centru smegenimis.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos