Temos
Šešios sveikatingumo sistemos taisyklės

Puslapis: 3

Volelio diametras turėtų atitikti kaklo ilgį, nes pagrindinis jo naudojimo tikslas atitaisyti kaklo slankstelių padėtį, pašalinti dienos metu atsiradusius jų pasislinkimus ir iškrypimus, atpalaiduoti jų suspaustus nervus bei kraujagysles, kurios tiekia maistą smegenims ir pašalina iš jų ląstelių irimo produktus.

3. Pratimas „Auksinė žuvelė" '

Pradinė padėtis: Atsigulame aukštielninki ant lygaus kieto pagrindo, rankas atmetame už galvos, kojas ištiesiame, pėdas laikome statmenai, stačiu kampu kojoms ir grindims; kojų pirštai įtempti veido pusėn. Achilo kulnai, blauzdos, ypač pakinkliai, stipriai spaudžiami prie grindų.



Pasiruošimas: Iš pradžių mintyse keliskart skaičiuojant iki penkių atsargiai tempiamas stuburas: abi rankos lėtai slenkamos į vieną pusę, o dešinysis kulnas į priešingą; ant skaičiaus „penki" patempiamos rankos ir kulnas, ir atsipalaiduojama. Tas pat daroma su kita koja. Pratimas atliekamas pramaišiui po 5 kartus kiekviena koja.

Paskui sukryžiuoti delnai padedami po ketvirtu ar penktu kaklo slanksteliu, alkūnės sulenkiamos ir prispaudžiamos prie grindų; kojos suglaustos, abiejų kojų pirštai palenkti į veido pusę.

Pratimo eiga: Tokioje padėtyje visu kūnu pradedame energingai vibruoti dešinėn-kairėn (panašiai kaip žuvis vandenyje judindama uodegą). Prie grindų spaudžiamas tiesus stuburas, blauzdos ir kulnai. Jie turi nejudėti. Dešinėn-kairėn juda tik vertikaliai esančios pėdos ir pakaušis. Tai priverčia vibruoti visas organizmo ląsteles. Jos valosi, tarsi bėgdamos „ristele".

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos