Temos
Šešios sveikatingumo sistemos taisyklės


Japonų profesorius Niši sukūrė unikalią ir patikimą sveikatingumo sistemą, kurios pagrindą sudaro šešios sveikatingumo taisyklės:

1. kieta, lygi lova;

2. kieta pagalvė (volelis);

3. pratimas „Auksinė žuvelė";

4. pratimas kapiliarams;

5. „Delnų ir padų suglaudimo" pratimas;

6. stuburo ir pilvo pratimai.

Šių taisyklių laikantis kasdien, galima visą gyvenimą būti sveikiems.

1. Kieta lygi lova

Miegoti reikia tik kietoje ir lygioje lovoje. Bet kokia spyruoklinė lova tam netinka. Antklodė ir lovos skalbiniai turi būti lengvi, ploni, pralaidus orui, tačiau išlaikykime tam tikrą ribą, kad miegodami nepersišaldytume.

Mums stovint, sėdint ar vaikštant stuburo slanksteliai spaudžia kraujagysles ir per jas einančias nervų galūnėles, dėl to nukenčia organų aprūpinimas maistu, deguonimi ir energija.

Mums gulint kietoje lovoje, kūno svoris pasiskirsto tolygiai, raumenys visiškai atsipalaiduoja, o slanksteliai atpalaiduoja nervų galūnėles ir kraujagysles. Tai reiškia, kad vidaus organai, dieną nepakankamai gavę deguonies, naktį jo gauna pakankamai, todėl per dieną susikaupę šlakai sudega. Jau vien miegodamas žmogus pats save gydo.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos