Temos
Vėžio gydymo metodika

Puslapis: 7

Kas tuo metu vyksta organizme? Karštas vanduo išplečia kraujagysles ir atveria odos poras, per kurias pradeda eiti šlakai. Tačiau jeigu būsime karštame vandenyje ilgiau kaip minutę, iš organizmo gali pasišalinti ne tik šlakai, bet ir vitaminai bei mineralinės druskos. Šaltas vanduo uždaro poras, veikia nervų galūnėles, ir organizme prasideda „kraujagyslių gimnastika", odos ląstelės valosi, sustiprėja jų „kvėpavimas". Vadinasi, karštas vanduo pašalina iš organizmo tai, ko jam nereikia, o šaltas padeda išsaugoti tai, kas jam reikalinga. Plaštakose ir pėdose yra visos su vidaus organais susijusios nervų galūnės, todėl kontrastinių vonių poveikis padeda ląstelėms geriau kvėpuoti, į jas priplūsta kraujo, prisotinto deguonies, mineralinių medžiagų ir vitaminų, ir kartu stimuliuojamas jų valymasis. Tai nelyginant vidinis masažas.

Svarbu atminti, kad kontrastinės vonios ar dušai iš pradžių turi būti komfortiški: šalto vandens temperatūrą mažiname, o karšto didiname po truputį, kad būtų malonu.

Kontrastinės vandens procedūros padeda esant neuralgijai, reumatui, galvos skausmams, diabetui, hipertonijai, širdies, inkstų, Adisono, maliarijos, mažakraujystės ir kraujo ligoms, persisaldžius ar pavargus.

Kraujagyslių atnaujinimas

Kai organizmo ląstelės užsikemša šlakais, tai kraujagyslės organus blogai aprūpina krauju, deguonimi ir maistingomis medžiagomis, organizmas nepakankamai gauna mineralinių medžiagų, vitaminų, hormonų, saulės energijos ir deguonies. Galiausiai atsiranda įvairių ligų, tarp jų ir vėžys.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos