Temos
Širdies gydymas

Puslapis: 3

Nerviniai širdies negalavimai. Kone visos širdies ligos prasideda nerviniais negalavimais. Žodžiu, iš pradžių dar nebūna jokių organinių pažeidimų. Tačiau tai nereiškia, kad galima į juos numoti ranka.

Juk per nervus širdis yra susijusi su daugybe kitų organų, su kraujagyslėmis, kurios gali pakisti, su inkstais, kurie sulaiko kūno skysčius, su žarnomis, galvos smegenimis, kepenimis ir taip toliau.

Visi žinome — ir vis dėlto ignoruojame tai,—kad žmogus miršta, jeigu sustoja dirbusi jo širdis. Mes be jokio reikalo ją labai sunkiai apkrauname per gausiai valgydami, per daug gerdami svaigalų, rūkydami, per mažai judėdami ir per mažai miegodami. Ir jeigu jau dėl visų šių mūsų nuodėmių atsiranda nervinių širdies negalavimų, reikia nedelsiant susirūpinti ir liautis nesaikingai valgius, gerus ar rūkius. Ypač čia norėtume priminti visus patarimus, pateiktus pirmame šios knygos skyriuje, kaip ir kodėl reikia visą laiką gerti mineralinį vandenį, jeigu ryžtingai nusprendžiame pradėti gyventi sveikiau.

Širdies neurozių gydymas vandeniu. Nervinius širdies negalavimus dažniausiai galima išgydyti. Kad pasveiktume, reikia ne per daug gausiai maitintis, pasirūpinti geru virškinimu, pakankamai išsimiegoti ir kasdien, kiek leidžia bendra savijauta, fiziškai nuvargti (nesivaikant perdėtų sportinių ambicijų). Ramybė ir judėjimas turi apgalvotai keisti vienas kitą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos