Temos
Širdies gydymas

Puslapis: 2

Širdies profilaktika — labai svarbu. Taigi tinkamiausias laikas imti rūpintis savo širdimi yra tada, kai pabėgėjus arba net ir ramybės būsenoje ji ima plakti nepaprastai smarkiai arba netolygiai, kai jaučiamas spaudimas širdies srityje, kai ją skauda, ji daužyte daužosi, apima nerimas, kai žmogus kalena dantimis, dreba, neramiai miega arba blogai užmiega, kai šąla, tirpsta kojos, rečiau — rankos, melsta nagai arba lūpos, kai ima jausti, jog trūksta oro, kosėja, kai skauda galvą, vargina svaigulys, į galvą nepriteka ar per daug priteka kraujo, naktį dažnai tenka šlapintis, žmogus jaučiasi apatiškas, nieko netrokšta, nuolat yra pavargęs arba priešingai — susierzinęs, dirglus ir piktas. Tada ir reikia nedelsiant kreiptis į vidaus ligų gydytoją.

Jau vienas kuris iš šių simptomų gali reikšti, kad prasidėjo širdies liga; gali, bet dar nebūtinai reiškia. Jeigu žmogus nesusirūpina laiku arba pats diagnozuoja ir imasi gydyti savo ligą, tai net ir menki negalavimai gali virsti gyvybei pavojinga liga. Antra vertus, nereikia pulti ir į isteriją. Mat tik gydytojas gana tiksliai gali nustatyti, kas atsitiko širdžiai ir ką tokiu atveju reikia daryti.

Kai gydytojas patvirtina, jog jokios sunkios širdies ligos nėra, ir nurodo, kokių būtinų priemonių reikia imtis, yra pats laikas padėti organizmui sveikti ir su stebuklus darančiais vaistais — vandeniu. Vis daugiau gydytojų pripažįsta, kad papildoma vandens terapija naudinga. Įvairiais cheminiais preparatais pašalinus svarbiausius negalavimus, vandens terapija dažniausiai greitai tampa vieninteliais vaistais.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos