Temos
Šlapimo tyrimas ajurvedos metodu


Ajurveda (senovės indų patirtis apie tai, kaip išsigydyti patiems) pataria, kaip labai paprastai padaryti šlapimo tyrimą. Vienas lašas sezamo abejaus įlašinamas į stiklinę rytinio šlapimo ir pagal lašo būklę nustatoma žmogaus sveikatos būklė:

1. Jeigu aliejaus lašas tuojau pat išsisklaido šlapimo paviršiuje, žmogus praktiškai yra sveikas arba jo negalios nepavojingos.

2. Jeigu aliejaus lašas skęsta šlapime, tai rodo rimtus sutrikimus organizme.

3. Jeigu aliejaus lašas nusėda ant dugno, yra labai rimtų organizmo sutrikimų.

Paprastas testas, bet jį padaryti sudėtinga, jei neturime sezamo aliejaus. Galime jį pakeisti saulėgrąžų ar alyvų aliejumi, bet pirmiausia turėtume patikrinti jo lašo būklę pagal labai sergančio, šiek tiek negaluojančio ir sveiko žmogaus šlapimą.

Reikia nors apytikriai žinoti savo šlapimo skonį, ir jeigu jis staiga pasikeistų, atkreipti į tai dėmesį ir susimąstyti, kodėl jis pasikeitė. Įsidėmėtina, kad saldokas skonis yra cukrinio diabeto požymis. Jei žmogus tinkamai maitinasi ir neturi nervinių stresų, jo šlapimo skonis ir kvapas yra geras. Pikto žmogaus šlapimas įgyja tam tikrų negatyvių savybių, ir, patekęs į organizmą, sustiprina visas jo neigiamas charakteristikas.

Negalima šlapimo vartoti esant hiperazotemijai, uremijai ir sutrikus azotą šalinančioms inkstų funkcijoms!



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos