Temos
Smagios maudykles sveikiesiems


Daugumai žmonių nauja diena prasideda, kai suskamba žadintuvas. Beveik visi mes sunkokai išsiritame iš lovos, jei negavome gerai išsimiegoti. Miego stoka yra labai moderni negerovė. Seniau, kai deginome balanas ir žibalines lempas, miegoti eidavome anksčiau.

Visiems žmogaus organams, ypač širdžiai, kraujotakai ir nervams, kasdien reikia mažiausiai septynių, geriau aštuonių, valandų miego. Retkarčiais nusižengę šiam reikalavimui sveiki žmonės nieko bloga nepajus. Jei nuolat miegosime per mažai, tikrai sugadinsime sveikatą.

Prailgina gyvenimą? Mokslininkai, tyrinėjantys senėjimo problemas (gerontologai), yra nustatę, kad gyvūnai, kurie pramiega mažiausiai trečdalį dienos, gyvena vidutiniškai penkis kartus ilgiau, nei auga ir bręsta. Žmogus fiziškai subręsta maždaug aštuoniolikos dvidešimties metų. Taigi jis turėtų išgyventi 90, o, ko gera, ir daugiau metų. Gerontologai tvirtina, kad mes mirštame per anksti, nes miegame per mažai.

Taigi dauguma žmonių atsikelia nepailsėję, mat jie neišsimiega. Palyginti žemas kraujospūdis, buvęs naktį, kurį laiką toks ir lieka. Ir čia mes darome antrąją klaidą — prausiamės arba maudomės po dušu su šiltu vandeniu. O šiltas vanduo dar pažemina kraujospūdį arba bent jau neleidžia pasiekti normalią dienos normą.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos