Temos
Smagios maudykles sveikiesiems

Puslapis: 2

Prausimasis saitu vandeniu rytą. Dabar visi turime šilto vandens įrenginius ir taip pripratome rytą praustis šiltu vandeniu, kad apie šaltą net ir pagalvoti nejauku. Vis dėlto norėčiau Jums patarti nuo šiol kiekvieną dieną pradėti šaltu viso kūno apsiprausimu. Pamatysite greitai patys, kad prausimasis šaltu vandeniu, kaip mus mokė gydytis vandeniu senasis S. Kneipas, už viską geriausiai ramina nervus, stimuliuoja kraujotaką, ypač odos, ir gerina kvėpavimą. Sis visų paprasčiausias S. Kneipo receptas visiškai nėra brutalus. Pojūčiai prausiantis ir vėliau yra kuo maloniausi.

Tiktai reikia turėti storoką gauruotą rankšluostį. Atsistokite prie dubens, kriauklės arba vonioje, atsukite kraną, suvilgykite rankšluostį ir imkite trintis. Labai svarbu eilė.

Visuomet prauskitės nuo dešinės pėdos aukštyn ir į kairę! Trinkitės šlapiu rankšluosčiu dešinę koją nuo pėdos iki šlaunies, iš vidaus ir išorės.

Kairę koją — nuo pėdos iki šlaunies, iš vidaus ir išorės.

Dešinę ranką — nuo plaštakos iki peties, iš vidaus ir išorės.

Kairę ranką nuo plaštakos iki peties, iš vidaus ir išorės.

Priekį nuo gaktikaulio iki kaklo, apskritais judesiais aukštyn.

Abu šonus nuo šlaunies iki pažasties, apskritais judesiais aukštyn.

Užpakalį ir nugarą iki tiek, kiek galima pasiekti.

Kaklą ir sprandą, žemyn nugaros link kiek tik galima pasiekti.

Veidą apskritais judesiais.

Pagaliau — abudu padus.

Kaskart rankšluostį reikia vis suvilgyti šaltu vandeniu. Taškytis nebūtina, taigi jį galima truputį nugręžti. Prausiamasi ne ilgiau kaip dvi tris minutes.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos